La Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar de la Secretaria d'Estat de Medi Ambient va portar a terme ahir l'acte de delimitació de l'espai de domini públic, l'atermenament a Empuriabrava.

L'acte es va portar a terme per trams, entre la Bocana i cap Ras; entre aquí Tordera, fins a la Noguera i en el tram comprès fins a Salins i primera línia marítima.

Durant l'acte d'atermenament les persones afectades van poder expressar la seva conformitat o disconformitat amb l'atermenament i disposen de quinze dies per formular al·legacions per escrit, proposant motivadament una delimitació alternativa.

L'atermenament provisional està definit en els plànols que es poden consultar al Servei de Costes de Girona i també a l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament.

L'acte d'atermenament porta anys pendent de concretar-se després que es plantegés inicialment el 2008 i generés molta polèmica. Es considerava de domini públic la làmina d'aigua i uns metres endins que afectava part de les finques. La llei de Costes aprovada el 2013 va fer canvis que van reduir l'afectació.

L'atermenament actual garanteix que no s'afecta les propietats ni tampoc els amarradors.