Un sistema per detectar amb més rapidesa el càncer de pell ha sigut el projecte guanyador dels Premis Emprenedors 2019. L'onzena edició dels guarons han premiat Dermavision d'Enric Campmol i Narcís Ricart. Es tracta d' una cabina equipada amb un sistema de visió capaç de capturar imatges clíniques i dermatoscòpiques de forma automàtica, de tal manera que permet detectar de manera més ràpida els possibles melanomes.

Els premis es van entregar ahir en un acte al Castell de Sant Ferran en diferents categories. En la d'Emprenedor el segon premi va ser pel projecte Àuria, d'Elvira Montserrat, per la creació d'un Centre psicopedagòic especialitzat en l'etapa de 0 a 3 anys que engloba tres projectes: espai familiar, espai nadó i assessorament i orientació psicopedagògica especialitzada de 0 a 3 anys.

En la categoria de Premi a Millor Idea de Negoci es va atorgar el premi a Batxillerat i cicles formatius a La Cua del Bar d'Alba Torrent, Joana Coll, Judit Dominguez, Hajar Khamar i Judit Romera. Es tracta d'una aplicació per gestionar cues i reduir les esperes dels usuaris. En aquesta mateixa categoria, però pels alumnes d'ESO, es va premiar l'aplicació Ezquistop, d'Eliana Carolina i Fatima Zahra, que busca ajudar persones que tenen esquizofènia i amb dificultats per comunicar el seu estat emocional.

Respecte al Premi Línia de Negoci Innovadora, va ser per Batlle Arquitectura de David Batlle per un projecte d'ulleres de realitat virtual que permet visualitzar com serà una obra, facilitant la interpretació sobre els plànols.

Referent a la categoria Línia Innovadora Sector Turístic se'l va endur BIM Consultors de Xavier Abad pel software informàtic Programari d'Accessibilitat Turística creat específicament per millorar la gestió turística de l'accessibilitat i la inclusió social a través del Tourism for all. Finalment, el Premi Jove Empresari va ser per Miguel Vilchez, per VIMAT Ignifugats S.L.

En total s'hi van presenar dinou projectes. Els Premis estan impulsats per l'Ajuntament de Figueres, el de Roses, l'Associació d'Empresaris i Emprenedors de Girona, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el Setmanari de l'Alt Empordà i l'Associació Fòrum Imagina, amb el suport d'altres administracions. Els premis busquen fomentar la promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca i la seva la difusió.