28 de juny de 2019
28.06.2019
Diari de Girona

Descobreixen cinc nous pous sense protegir

La Guàrdia Civil els ha localitzat a Espolla, Rabós i Sant Climent Sescebes

28.06.2019 | 00:07
Un dels pous il·legals trobats a l'Alt Empordà.

Descobreixen cinc pous il·legals a Espolla, Rabós i Sant Climent Sescebes. Des de principis d'any la Guàrdia Civil ha descobert 50 cavitats a la província sense mesures de seguretat. L'actuació policial es remunta a aquest dimarts a les cinc de la matinada però tot comença quan els agents del Seprona de la Guàrdia Civil amb base a Figueres van tenir notícies que en els municipis d'Espolla, Rabós d'Empodrà i Sant Climent Sescebes podrien haver-hi diversos pous de captació d'aigües subterrànies il·legals i sense mesures de protecció.

Com que s'havien d'inspeccionar tres municipis i dona l'extenció d'aquests, el Seprona va sol·licitar la col·laboració del Servei Aeri de la Guàrdia Civil. S'hi va desplaçar un helicòpter i van localitzar els pous. Després, els policies van senyalitzar la zona i balisar-la per tal que no hi hagi accidents. El Seprona va posar en coneixement dels ajuntaments on estaven situats i també va informar l'Agència Catalana de l'Aigua.

La Guàrdia Civil de Girona ha localitzat i senyalitzat un total de 50 pous de captació d'aigües subterrànies il·legals i sense mesures de seguretat des de principis d'any.

Des del cas Julen, en què va morir un nen en caure en un pou a Andalusia, s'ha intensificat la detecció de pous il·legals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit