ERC de l'Escala ha demanat que s'aturin les llicències d'obres en els edificis amb algun tipus de protecció. La petició es fa després que hagin començat els treballs a la finca del passeig Lluís Albert, 4-5 que havia estat propietat de la família de Víctor Català i que està catalogada en l'Inventari de Patrimoni Arquitectònic del Departament de Cultura. Aquí s'hi aixecarà una promoció de luxe.

La portaveu d'ERC, Etna Estrems, ha proposat, en una reunió amb responsables del govern, aturar les llicències d'obres en els edificis que constin en algun catàleg o llistat de patrimoni mentre es tramita el nou POUM.

La casa que s'enderroca estava catalogada però no tenia cap protecció, el que hauria permès al govern donar llicència.

Certs sectors s'han posat en alerta i s'ha generat debat al carrer, tal com va publicar Diari de Girona, en iniciar-se els treballs per a l'enderroc per a la construcció de l'edifici de luxe per part de la promotora ADN que ja tindria venuts, segons la informació que publicita, part dels nous pisos.

La formació republicana ja havia demanat al govern l'actualització i aprovació del catàleg de patrimoni existent a l'Ajuntament per activar mesures de protecció d'aquesta finca i també de la resta de finques recollides en aquest inventari.

El municipi ja disposa d'un llistat de finques amb interès local que només cal aprovar formalment pel ple perquè passin a ser realment finques protegides, acció que no es va dur a terme en aquest cas.

Estrems enten que potser en el cas d'aquesta propietat ja s'arriba tard però que s'hauria d'estudiar perquè no torni a passar.

Etna Estrems també ha dit que «protegir no vol dir no poder fer absolutament res en les finques, sinó estudiar quin és el valor que tenen i dotar de protecció la part o parts de l'edifici que realment calgui».

ERC de l'Escala ja va comprometre's amb el Fòrum l'Escala Empúries abans de les eleccions signant el compromís de mínims per la defensa del patrimoni que va proposar l'entitat als diversos partits.