El Museu de l'Empordà col·labora en una estada creativa transfronterera per promoure l'art sonor contemporani. Ho fa juntament amb el centre d'art contemporani À cent mètres du centre du monde i l'associació Ensemble Flashback de Perpinyà.

La convocatòria té per objectiu la selecció de dos músics i artistes europeus que desenvolupin una composició sonora o musical vinculada amb l'exposició Jours de folie (Dies de follia), de l'artista català Marcos Carrasquer, i l'exposició Eudald de Juana i la transgressió de la forma, de l'artista empordanès Eudald de Juana.

L'estada creativa dels dos compositors seleccionats tindrà lloc entre els dies 25 de novembre i 3 de desembre en una residència a la ciutat de Perpinyà, a càrrec de l'associació Ensemble Flashback, i a l'Empordà, a l'espai taller que l'artista Eudald de Juana té a la localitat de Navata.

Les composicions sonores que resultin de les dues estades creatives es podran veure al Museu de l'Empordà el 4 de desembre i al centre d'art contemporani À cent mètres du centre du monde de Perpinyà el 5 de desembre.

A més, les obres seran interpretades durant el festival Klang!, previst el juny de 2020 a Montpeller, i durant el festival Zeppelin, previst per a l'octubre de 2020 a Barcelona.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Figueres, Alfons Martínez, ha remarcat que Figueres «té voluntat de promoure la creativitat artística de la regió i esdevenir un centre cultural de referència per a l'Empordà».

La presentació de candidatures es podrà realitzar fins al pròxim 15 d'octubre, mentre que la resolució dels dos projectes seleccionats es donarà a conèixer el 21 d'octubre.