Les anxoves tornen a ser les protagonistes d'una ruta gastronòmica a l'Escala. Fins a 39 establiments participen a la Ruta de la Tapa de l'Anxova que es va estrenar fa nou anys en el marc de la Festa de l'Anxova per donar a conèixer aquest producte.

Fins el dia 6 d'octubre, els usuaris, amb una mena de passaport de la ruta en mà, poden anar tastant les diferents tapes i segellant aquells establiments pels que han passat. Qui les hagi degustat totes i entregui el seu passaport completament segellat podrà votar quina ha estat la millor tapa de l'any i quina li ha semblat més original. A més, entrarà en un sorteig d'un àpat al Celler de Can Roca per a dues persones.

Qui hagi aconseguit el segell d'un mínim de 20 tapes participaran en el sorteig de cinc tiquets de 50 euros per gastar en els comerços de la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l'Escala durant el mes d'octubre, mentre qui segelli les 13 tapes de fora del nucli antic participarà en el sorteig d'un àpat per a dues persones al Restaurant Roser II.

Com a les darreres edicions, hi haurà servei gratuït del Carrilet en direcció a Montgó i a Sant Martí d'Empúries, els dissabtes i diumenges de la ruta, entre les set de la tarda i la mitjanit, amb l'objectiu de facilitar el desplaçament entre els diferents establiments.

La ruta s'acaba el dia 6 d'octubre, coincidint amb la jornada de la Festa de l'Anxova, en què hi haurà el pregó i el lliurament de l'Anxova d'Or (11.30h, a la Platja), la degustació popular d'anxoves (12h) i una cantada d'havaneres amb el grup Oreig de Mar.

El sector anxover ha escollit aquest any l'actriu Montserrat Carulla per rebre l'Anxova d'Or, per la seva estreta relació amb l'Escala (ja va ser pregonera de la Festa Major fa 9 anys). D'altra banda, la directora artística i escalenca Rosa Ros, guanyadora aquest any del premi Gaudí a la millor direcció artística per la pel·lícula El fotògraf de Mathausen, serà la pregonera de la Festa de l'Anxova, que se celebra el primer diumenge d'octubre i arriba ja a la 29a edició.