El grup de transport Teisa ha integrat l'empresa de l'Alt Empordà Autocars David i Manel amb una unió que ha de permetre reforçar el transport públic a la zona nord, entre Figueres i la Jonquera. La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Sònia Martínez, destaca els beneficis de les accions per millorar el transport intern i tenir alternatives al vehicle privat.

El grup de la comarca David i Manel amb onze treballadors i nou vehicles és referent en el transport de viatgers a la comarca on treballa des de fa 25 anys. Ara ho farà integrada a Teisa, el grup gironí, gairebé centenari, fundat el 1920, que incrementarà la seva presència a les comarques gironines.

La unió suposa l'increment de treballadors amb dos conductors més.

El director gerent de Teisa, Àlex Gilabert, ha destacat que aquest acord suposa «un repte, que és la consolidació a una comarca com l'Alt Empordà, on teníem una presència petita, però que hem anat augmentant».

Gilabert ha afegit que «volem transmetre i reforçar el nostre compromís en serveis de proximitat i lligats al nostre territori fent una aposta per Figueres i per l'Alt Empordà».

En aquest sentit ha explicat que «unim esforços amb David i Manel, una empresa consolidada a la comarca i amb experiència tant en transport regular, que ha incrementat en els darrers anys els serveis a la Jonquera i a l'Outlet, com també amb un nou servei al Centre Penitenciari Puig de les Basses». Gilabert també afirma que l'empresa figuerenca té experiència «realitzant un transport discrecional, escolar i adaptat de qualitat».

El 60% de l'activitat de David i Manel se centra en línies regulars com la concessió V-937, que va de Figueres a Maçanet de Cabrenys, o la concessió V-6460, que recorre Figueres fins a la Jonquera i Els Límits, passant per Pont de Molins i l'Outlet Gran Jonquera i amb prolongacions a Agullana i Cantallops. A més, compta amb un bus llançadora que uneix, els caps de setmana, Figueres amb el Centre Penitenciari Puig de les Basses.

La resta de l'activitat es desenvolupa en el transport escolar, amb dues rutes a l'institut de la Jonquera i una altra als instituts Cendrassos i Narcís Monturiol de Figueres, i tres de transport adaptat fins al Centre d'Educació Especial Mare de Déu del Mont, de Vilafant. Teisa, per la seva banda, té consolidades des de fa temps diferents línies a la comarca.

Alternatives al vehicle privat

La presidenta del Consell Comarcal, Sònia Martínez, considera que «totes aquelles accions que tinguin la finalitat d'augmentar el servei de transport públic no fan més que beneficiar la ciutadania». I afegeix que els «greuges mediambientals que patim i patirem plantegen un futur incert i és vital que s'articulin i fomentin les alternatives al vehicle privat».