23 de octubre de 2019
23.10.2019
Diari de Girona

Un projecte de l'Institut Cap Norfeu de Roses, Premi Inclusió del Consell

L'ens ha reconegut la iniciativa «Ecoteatre», que proposa fomentar una vida sana a través de l'art

23.10.2019 | 00:15
Un projecte de l'Institut Cap Norfeu de Roses, Premi Inclusió del Consell

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà va lliurar el Premi Inclusió Social 2019 al projecte «Ecoteatre» de l'Institut Cap Norfeu de Roses. Aquesta iniciativa vol potenciar la inclusió de l'alumnat del SIEI (Suport Intensiu a l'educació Inclusiva) tant a la vida del centre com en tota la societat i permetre que aquests joves puguin sentir-se realitzats i millorin en autoestima.

L'«Ecoteatre» és un projecte que engloba el teatre i la promoció dels hàbits d'alimentació i vida saludable d'infants i adolescents. Sorgeix de la necessitat d'una inclusió real dels alumnes amb discapacitat intel·lectual i trastorns d'espectre autista i de la necessitat per part del professorat de detectar els mals hàbits alimentaris de salut.

La proposta treballa el foment de l'alimentació saludable a partir del teatre. Els alumnes amb necessitats educatives especials prenen un rol de protagonistes, mentre que l'alumnat voluntari interpreta papers secundaris.

En l'entrega del guardó, la presidenta del Consell, Sònia Martínez, va lloar el projecte i va reconèixer el premi com un «reconeixement a l'esforç d'un col·lectiu per fer una societat millor» i en va destacar els valors. «Aquesta és una acció inclusiva, en majúscules, que, a més, s'alinea amb el model d'escola inclusiva», va explicar.

Aquest projecte també té punts d'unió amb altres iniciatives com «Norfeu Solidari», que prepara l'alumnat de tercer i quart d'ESO per al servei comunitari o «Hortalitza't Norfeu!», que implica els joves amb risc de fracàs escolar en un hort ecològic. El Concurs de Projectes d'Inclusió Social té com a objectiu fer emergir iniciatives en l'àmbit de la inclusió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook