24 de octubre de 2019
24.10.2019
Diari de Girona

El cuiner Paco Pérez converteix pintures d'Albert Llobet en receptes

L'artista i el xef han col·laborat en una reinterpretació comestible de l'art Ahir es va presentar a Xangai en una important fira del sector

24.10.2019 | 00:19
El plat comestible elaborat per Paco Pérez.

El prestigiós xef de Llançà Paco Pérez ha reinterpretat obres d'art d'Albert Llobet per convertir-les en receptes de gastronomia. La col·laboració artística es va presentar ahir a Xangai, en una de les fires més importants de la Xina, l'Art Plus Shanghai 2019.

La creació que Llobet va dur a la fira asiàtica és una reinterpretació gastronòmica d'una de les peces de la col·lecció LL18 de l'artista. Per fer tangible la idea, Llobet ha comptat amb l'ajuda del xef Paco Pérez, un dels majors exponents de la gastronomia amb sis estrelles Michelin.

Llobet ha produït una peça inspirant-se en les cristal·lines aigües de la Costa Brava. La col·lecció LL18 destaca per ser una reinterpretació de la pintura única. La idea és transformar la matèria (en aquest cas l'acrílic) amb la fi de crear composicions espacials. Són peces que s'ubiquen a la frontera entre la pintura i l'escultura.

La transformació de l'obra es va realitzar al Miramar de Llançà. L'objectiu d'aquesta creació és sorprendre l'espectador amb una presentació única que sobrepassi el fet visible i tàctil de la peça volent donar sabor a una obra d'art. La peça es va presentar ahir a la sala VIP del Shanghai World Expo Exhibition and Convention Center.

Aquesta col·laboració artística s'ha presentat en un dels països més potents del mercat d'art, la Xina. Actualment, és el segon més rellevant darrere dels Estats Units, caracteritzat per tenir els majors col·leccionistes actius del món.

La majoria de les fires més importants del món, com Art Basel, tenen lloc a Hong Kong, però amb l'actual situació entre el país i la ciutat el govern està desviant totes les mirades cap a Pequín i Xangai.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook