13 de desembre de 2019
13.12.2019
Diari de Girona

Dos policies fora de servei salven una anciana a Figueres

La cuidadora no podia accedir a l'immoble i els agents van assistir la víctima mig inconscient

13.12.2019 | 00:08
Dos policies fora de servei salven una anciana a Figueres

Dos policies nacionals fora de servei han salvat la vida d'una dona d'edat avançada a Figueres. Els agents estaven practicant esport quan van sentir una veu demanant auxili. Es van trobar amb la cuidadora de la dona -octogenària- que no podia accedir a l'immoble. Els dos agents van aconseguir-ho i van assistir la víctima, que estava mig inconscient i havia caigut per les escales de casa. Després va ser evacuada a l'hospital de Figueres, on encara es troba ingressada però no perilla la seva vida.

Els fets van produir-se el 4 de desembre, quan dos agents de la Policia Nacional de la Comissaria Local de Figueres feien exercici durant el seu temps lliure. A l'altura del carrer Sant Pau van sentir els crits d'una dona que demanava auxili a la gent que passava pel carrer.

Els policies s'hi van acostar i la dona els va explicar que no podia accedir a l'habitatge on viu i té cura d'una dona perquè la porta estava encallada. A més, els va dir que tampoc podia contactar per telèfon amb la dona octogenària.

Els policies van contactar amb un veí i després d'identificar-se com a agents de l'autoritat van accedir a un pati interior, van saltar un mur de més de dos metres i van accedir a l'habitatge de la víctima.

Després de cridar insistentment el nom la dona i no rebre cap resposta, van accedir a l'interior de l'habitatge. Finalment la van localitzar a terra, a la part inferior d'unes escales, sobre una considerable taca de sang.

Van comprovar com tenia un fort traumatisme al cap i es trobava semiinconscient, amb símptomes d'hipotèrmia. Van practicar-li unes primeres maniobres d'assistència i van avisar el SEM.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook