otser se'n recordaran, benvolguts lectors, els ho havia comentat en aquestes pàgines, que recentment conformat el nou govern quadripartit (Figueres, com Sevilla que deia la cançó, té un sabor especial), Carles Arbolí, portaveu de l'oferta política més transformista de totes les que es fan i es puguin fer (a veure si no: en poc temps CDC, PdCAT, JxCAT, i espera't) va anunciar la interposició d'un recurs de reposició (crec que es diu així) perquè l'alcaldessa Agnès Lladó retirés al seu número dos (l'oposició diu que en realitat qui mana és ell) Pere Casellas, la compatibilitat concedida per exercir com a cap polític de la Policia Municipal i advocat del torn d'ofici.

I també se'n recordaran que l'alcalde segon va respondre, sobreactuant i amenaçant amb la interposició contra Arbolí, i no sé si algú més, d'una querella criminal (sona fort però és així i els hi vaig valorar com una simple querella catalana, una amenaça, vaja) perquè considerava que la seva fama i honor havien estat malmesos per les declaracions dels amenaçats.

Fa una mica menys de temps, els tornava a parlar del tema demanant a les diferents parts que ens expliquessin a la ciutadania com estaven les seves diferències: a l'equip de govern per l'estat de tramitació del recurs i al querellant per si havia presentat o no la querella.

Però, vostès han sentit alguna cosa? Doncs un servidor tampoc.

Han passat els dies i sembla que si bé d'una part, Casellas s'ha fet enrere o ha mantingut la seva demanda en secret, de l'altra l'Ajuntament, tot fent ús del Dret Administratiu que confereix els poders públics, mitjançant la regla del Silenci Administratiu negatiu, exercitar la mala educació de ni justificar-te una negativa a la teva demanda, ha donat el silenci per resposta.

I què han fet davant d'aquesta resolució els membres del JxCAT? Ah, puix res, aigua passada! Com deia el poeta: « Caló el chapeo, requirió la espada, miró al soslayo, fuese y no hubo nada».

El mer anunci de querella va sortir efectes? Pacte secret de no-agressió mútua? Reculada? Potser ens convindria saber la realitat.