18 de febrer de 2020
18.02.2020

Figueres trasllada la Mostra del Vi al juny i coincidirà amb Sant Pere

Era una reivindicació històrica dels productors i té com a objectiu professionalitzar el certamen

18.02.2020 | 00:12

L'Ajuntament de Figueres canvia les dates de la Mostra del Vi de l'Empordà, que se celebrava tradicionalment la primera quinzena de setembre, i trasllada l'esdevniment al mes de juny. Atenent a una demanda històrica dels productors i dels cellers que la mostra coincidia amb la verema, el consistori, d'acord amb la DO Empordà, n'avançarà la data i la farà coincidir amb la festa petita de la ciutat, per Sant Pere. La 36a edició de la Mostra tindrà lloc del 26 al 29 de juny.

Un altre dels canvis de l'edició d'enguany de la Mostra del Vi és la major professionalització. A banda de fer tastos a la carpa principal, se'n faran a llocs emblemàtics de la ciutat i es farà una jornada dirigida als professionals. L'horari de tancament de la Mostra s'avançarà a les 10 de la nit.

La regidora de Comerç i Mercats, Ester Marcos, explica que «el fet que coincidís amb la verema feia que alguns cellers, sobretot els més petits, no poguessin assistir a la Mostra. La Mostra es veurà reforçada en coincidir amb la festa de Sant Pere».


6.000 tiquets venuts

La 34a edició de la Mostra, que es va celebrar entre el 5 i el 8 de setembre passats, va superar els 6.000 tiquets venuts. Hi van participar 22 expositors, entre cellers i estands gastronòmics. Segons les dades oficials de l'Ajuntament, la fira, amb seu a la Rambla, va atraure més de 13.000 visitants a Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook