Les instal·lacions de l'estadi municipal de Vilatenim tornen a tenir legionel·la. Les últimes analítiques de Dipsalut, l'organisme de salut pública de la Diputació de Girona, han certificat la presència del bacteri al circuit d'aigua calenta sanitària de l'equipament municipal. Aquest estiu ja es van trobar alts nivells de legionel·la als vestidors dels àrbitres i es van requerir fins a tres intervencions per erradicar-lo al desembre, tal com va publicar Diari de Girona. El club UE Figueres ha informat del tancament de les dutxes «com a mínim» fins avui a causa del bacteri i del corresponent tractament.

Els tècnics de Dipsalut van fer-hi ahir tractament amb clor -hipercloració- a tota la instal·lació. Per tant, i segons ha informat l'organisme, cap dutxa es pot utilitzar fins almenys passades 12 hores. Un cop passats quinze dies, Dipsalut tornarà a fer una analítica del circuit d'aigua per comprovar que la legionel·la no s'està tornant a reproduir.

Els entrenaments dels equips no s'han vist alterats, però els jugadors no es poden dutxar perquè el circuit d'aigua calenta s'ha tancat. «Des del club estem a disposició de col·laborar amb el que calgui amb les autoritats sanitàries», ha afegit la Unió Esportiva al seu compte oficial de Twitter.

Tractaments preventius

Dipsalut ha intensificat els tractaments preventius de legionel·la amb xoc tèrmic arran de la persistència del darrer cas de legionel·la, trobat a l'estiu i que no va poder ser erradicat fins al desembre. L'organisme, però, també recomana canviar l'ús que se'n fa de les instal·lacions per evitar aigües estancades en els espais en què hi ha baixa activitat.

L'estadi de Vilatenim ja va haver de tancar el sistema de dutxes el 2016 en trobar-hi quatre punts de les instal·lacions amb presència de legionel·la.