04 de octubre de 2020
04.10.2020
Diari de Girona

Un avió enlaira un paracaigudista de Skydive en només 52 segons

Es tracta del mínim temps d'ascens possible gràcies al Beech 99, una de les naus més ràpides d'Europa

04.10.2020 | 00:03
L'avió amb el qual es va enlairar el paracaigudista.

El paracaigudista Bruno Brokken ha realitzat un salt en paracaigudes en el mínim temps d'ascens possible i ho ha fet en 52 segons. Per realitzar el salt s'ha enlairat amb un avió de paracaigudisme amb la velocitat d'ascens més ràpida d'Europa, el Beech 99, pilotat per l'expert pilot de paracaigudisme Eduard Simó.

Aquest avió forma part de la flota permanent que disposa Skydive Empuriabrava per realitzar les seves activitats. En tan sols 52 segons, la nau es va enlairar i va arribar a l'alçada perquè Brokken pogués saltar i aconseguir el vol més curt per a un salt intencionat que mai s'ha fet, segons informa l'Ajuntament.

Brokken, paracaigudista professional amb gairebé 40 anys de carrera, va realitzar el seu primer salt l'any 1980 i, set anys després, va aterrar des de la seva Bèlgica natal a les costes assolellades d'Empuriabrava, que va convertir en la seva nova llar fins al dia d'avui.

El 1987 ja portava més de mil salts i es va introduir professionalment en l'esport treballant per Skydive, que ja era pionera en la instrucció del curs de paracaigudisme (AFF) i Salts Tandem a Europa. Al 1988 va començar la seva carrera com a càmera professional de paracaigudisme. Des de 1992, quan va guanyar el seu primer campionat de món, ha participat en gran nombre de rècords i esdeveniments mundials.

Amb Skydive ha treballat capturant imatges amb les seves càmeres professionals acoblades al seu cap, per a nombroses produccions i anuncis de primeres marques mundials. A més, aquest any ha estat reconegut al museu internacional de paracaigudisme «Hall of Fame».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook