11 de gener de 2021
11.01.2021
Diari de Girona

Crearan una via verda des de Vilamalla fins a Figueres per la C-31

La Generalitat ha licitat l'obra per 1,4 milions d'euros i té un termini d'execució de sis mesos

10.01.2021 | 23:57
La via verda baixarà en aquest punt cap al Manol, per on discorrerà un tram.

La Generalitat ha licitat per 1.485.087,97 € (IVA inclòs) l'obra de creació d'una via verda per la C-31 des de Vilamalla fins a Figueres. El Departament de Territori i Sostenibilitat s'encarregarà de l'obra i posteriorment serà l'Ajuntament de Figueres i la Diputació qui es faran càrrec del manteniment de la via. Els treballs tenen una durada de sis mesos. Formen part d'un projecte per crear una via verda entre Verges i Figueres.

L'obra permetrà disposar d'una via paral·lela a la transitada carretera que discorrerà en alguns trams en un itinerari pel riu Manol. La C-31 condueix des de Figueres a poblacions com Viladamat o l'Escala. Des de Vilamalla fins a Figueres ha de creuar punts urbans com el pont del Príncep amb un alt volum de trànsit.

S'ha anunciat la licitació i es poden presentar les ofertes fins al 18 d'aquest mes. Des de la Generalitat es promou la creació d'aquesta via verda de passeig que posa en valor espais de la zona i permet una alternativa ciclista.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Figueres té previst aprovar un tràmit relatiu al conveni signat, segons el qual en finalitzar les obres es faran càrrec de la via i del manteniment juntament amb la Diputació de Girona. L'actuació correspon al tercer tram de l'actuació global per establir el carril bici des de Verges fins a Figueres, segons el projecte a licitació.

La via verda consta de diferents trams. Una per a vianants i ciclistes segregada del trànsit que discorre per espais naturals i boscos. Un carril bici protegit, una via separada físicament de la resta de la calçada. Un carril bici adossat a la calçada i una vorera bici senyalitzada sense vorera. Els diferents tipus de vies ciclistes es combinen durant el traçat.

El traçat comença on ara mateix acaba el carril bici, a la GIV-6228 a tocar la indústria Cahors (Vilamalla). Aquí la via verda discorre per la vorera actual que s'amplia fins a 2,5 metres. Una vegada travessat el pas de l'N-II, continua per la GIV6228.

La via haurà de passar per sota el viaducte existent de la línia del TAV i una vegada travessada la C-31 creua el riu Manol mitjançant una passera aprofitant la fonamentació d'un pont que va quedar en desús i que es va demolir.


En aquest punt passa pel marge esquerre del riu Manol i discorre en el sentit de l'aigua fins a arribar sota la línia ferroviària Barcelona-Portbou pel viaducte existent. Més endavant, passarà pel costat del Rec del Mal Pas fins al final del tram que va a buscar el carril bici existent a la ronda Sud de Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook