20 de gener de 2021
20.01.2021
Diari de Girona

Uspac denuncia a Treball que la comissaria dels Mossos de la Jonquera és una «trampa mortal» en cas d'incendi

El sindicat afirma que no té porta de sortida d'emergència, les finestres tenen reixes i que en cas d'un incident «no hi ha escapatòria»

20.01.2021 | 11:22
L'aspecte actual de les instal·lacions de la Jonquera -

La Uspac ha denunciat al departament de Treball que la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Jonquera és una «trampa mortal» en cas d'incendi.

Membres de la unió sindical van fer una visita el 12 de gener a les instal·lacions, que compten amb mòduls prefabricats.

La sorpresa que van tenir, afirmen en un comunicat, és que van trobar-se que la comissaria de districte, que fa les funcions, de dependència fronterera del cos pot convertir-se en una "ratonera mortal" pels efectius que hi treballen cada dia.

Concretament, la Uspac descriu que en cas d'un incendi, l'equipament policial no té porta de sortida d'emergència i que, a més, les finestres i obertures compten amb reixes. Per tant, a opinió del sindicat, els policies "estan tancats amb reixes i no hi ha escapatòria"

Davant d'aquestes mancances ho han denunciat davant del Departament de Treball.

La Uspac per altra banda, critica que "l'Administració mantingui aquestes condicions tan penoses i perilloses, durant anys sense fer res al respecte".

Sense notícies de la nova

La localitat fronterera de la Jonquera hauria de tenir a finals d'any una nova comissaria dels Mossos, o això és el que el departament d'Interior va anunciar el febrer del 2019. Si bé l'ajuntament va cedir el solar i està condicionat, de moment no s'hi ha fet cap moviment de terres i tampoc s'hi ha posat cap pedra.

El portaveu del sindicat, Albert Palacio diu que no tenen notícies al respecte i recorda que fa molts anys que es promet el nou equipament per part del departament d'Interior i s'hi posen dates, com la de "finals del 2021" però afirma que "ja no ens creiem res de res".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook