L'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala és un dels centres de Catalunya que participen en la fase de proves perquè les infermeres puguin emetere els plans de medicació que indiquen en la seva pràctica diària dins el sistema de recepta electrònica.

La Fundació Salut Empordà ha informat que en aquesta prova pilot hi participen 114 infermeres de 38 equips catalans d'atenció primària, entre les quals hi ha un professional de l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala.

La implantació es fa progressivament a Catalunya perquè aquest sistema requereix l'obtenció d'un certificat de signatura digital de les infermeres per poder signar l'ordre de dispensació de la recepta electrònica, la qual cosa pot ser un procés llarg i complex.

El fet que les infermeres puguin prescriure normalitza una situació que forma part de les seves activitats, dona visibilitat a les indicacions que realitzen, evita duplicitats de visites i esperes innecessàries, ajuda a fer el sistema més eficient i millora la qualitat de l'atenció, han informat des de la Fundació Salut Empordà.

Demanda històrica

A més, dona resposta a una demanda històrica del Consell de Col·legis Oficials d'Infermeres. Per poder prescriure, cal que les infermeres tinguin l'acreditació corresponent emesa pel Departament de Salut.

El requisit per tenir-la és demostrar més d'un any d'exercici professional o haver fet una formació específica. En aquests moments, de les aproximadament 52.000 professionals en actiu que hi ha a Catalunya, n'estan acreditades 25.709.