Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes, d’entre 30 i 37 anys, per robar mercaderia d’un camió estacionat en una àrea de servei de la Porta Catalana, fugir en ser enxampats i protagonitzar una persecució de 7 quilòmetres per l’AP-7 conduint de forma temerària.

Els fets van passar la matinada del 13 de juny, quan cap a tres quarts de tres, un camioner que estava aturat en aquest punt va sentir soroll al darrere del vehicle. Quan va sortir de la cabina, va comprovar que li havien tallat la lona del remolc i s’havien endut part de les caixes de roba que transportava. Els mossos es van desplaçar al lloc dels fets i van iniciar la recerca per trobar els responsables de sostreure les mercaderies.

La patrulla policial els va localitzar al punt quilomètric 23 i els van fer senyals acústics i lluminosos perquè s’aturessin, però el vehicle va fer cas omís i va accelerar per escapar.

El cotxe va conduir de forma temerària durant uns 7 quilòmetres per l’autopista fins que, a l’alçada de Borrassà, les dotacions policials van aconseguir aturar-lo. Un cop aturat, però, els tres ocupants van sortir corrent del cotxe i van travessar la via, posant en perill a la resta de conductors. Finalment, els mossos els van interceptar i detenir.

Durant el registre, els agents van trobar gran quantitat d’objectes que provenien del furt a l’interior del camió i material tipus, tisores, cúters, guants, etc. que suposadament els lladres utilitzen per cometre els robatoris.

Els detinguts, tots ells amb antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el mateix 13 de juny.

La policia els atribueix els delictes de furt a l’interior de vehicle, resistència i desobediència als agents de l’autoritat, danys i contra la seguretat viària (per originar un greu risc per a la circulació).