Alguns veïns de la Selva de Mar reconeixien que es van saltar el confinament decretat pels Bombers durant l’incendi forestal de Llançà. I és que en aquesta petita població a tocar del Port de la Selva no hi ha comerços, fet que va provocar que moltes persones optessin per anar al poble veí i després tornar per camins, malgrat que no estava permès. «No ens podem quedar tancats del tot», deia Òscar Cervera, que té un bar al centre del poble. Explicava que es van quedar a la terrassa del seu local mirant l’incendi i que alguns veïns fugien perquè «tenien por». Pep Llevaria apuntava que tot i que no se’ls deixava tornar un cop a Port de la Selva, ho feien a través de camins. «Si ets de per aquí t’ho coneixes», remarcava.

Dues noies entrant ahir a la Selva de Mar. | ACN

Òscar Cervera comentava ahir que van veure arribar de cop les flames i que els veïns es van anar reunint a la plaça del davant de l’Ajuntament i a la terrassa del seu bar. Deia que des d’allà veien les flames i algunes persones que viuen a la part més propera a la muntanya van decidir marxar cap al Port de la Selva perquè tenien por. «La veritat és que espantava, perquè veies que anava creixent i ja no vam dormir», relatava. Pep Llevaria deia que tenia les flames «a cent metres» i que li va fer «molt de respecte». Tot i que els bombers van decidir confinar la població, Òscar Crevera assenyalava que «a la Selva de Mar no hi ha comerços i hi viu molta gent gran que necessita anar a comprar necessitats bàsiques». «No ens poden deixar tancats del tot, perquè sinó no hi ha manera de comprar el mínim que necessitem per cuinar», exclamava.

De fet, tant Òscar Cervera com Pep Llevaria reconeixien que la majoria dels veïns anaven al Port de la Selva a comprar però, a la tornada, com que no els deixaven entrar, passaven per camins propers per poder tornar a casa. «Vam anar per un caminet que si te’l coneixes no tens problemes. T’haig de dir que el jovent hem estat poc confinats», deia Pep Llevaria. Qui no va passar por va ser Pere Cervera. Ell viu habitualment a la Vall de Santa Creu, d’on se’l va desallotjar per l’incendi i va passar la nit a la Selva de Mar. Va dir que el foc no va ser ni de bon tros com el que van patir fa 20 anys. «Aquella vegada sí que estàvem envoltats de flames. Aquest cop vaig anar a dormir igual que la resta de dies», esmentava. L’alcalde de la Selva de Mar, Joan Maria Roig, deia que els veïns ja estaven tranquils tot i no poder sortir de casa perquè «les flames estaven controlades». Això sí, l’incendi ha deixat la Selva de Mar sense telèfon durant moltes hores i l’alcalde admet que això «ha suposat tot un enrenou». A més, Roig explicava que «l’incendi va cremar una quarta part del poble (entre 40 i 50 hectàrees)». Tot i els inconvenients, l’alcalde afirma que «tot i la manca de botigues en el poble, entre tots s’han ajudat per autoabastir-se» i que «des del Port de la Selva també ens han donat un cop de mà».