Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes per cultivar marihuana en dos pisos de Figueres.

A més, han comissat 505 plantes en els dos habitatges, que també tenien la llum punxada.

Els dos arrestats realitzats per la Unitat d’Investigació de Figueres són dos homes, de 25 i 42 anys, de nacionalitat espanyola. Se'ls acusa de ser presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els fets es van iniciar a principis de novembre quan els Mossos van saber que en dos domicilis dels carrers Major i Doctor Gimeno de Figueres, s’hi podria cultivar marihuana. Immediatament, els agents van fer gestions per comprovar si realment existien aquestes plantacions indoor.

La investigació va concloure que als dos habitatges hi havia signes evidents de l’existència de possibles plantacions de marihuana.

Finalment, ahir es va fer una entrada i perquisició als domicilis en el marc d'un nou dispositiu policial al sector Oest de Figueres que també va compar amb el suport de la Guàrdia Urbana.

Els agents amb manament judicial van entrar als dos pisos on van localitzar 505 plantes de marihuana i divers material per facilitar el cultiu com focus, ventiladors, transformadors, filtres i aires condicionats. A més, també van comprovar que la instal·lació tenia l’escomesa de llum manipulada.

Davant les evidències, es va detenir els dos homes com a responsables de la plantació.

Els detinguts, amb antecedents, passaran durant les pròximes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.