Figueres posa a l'abast dels figuerencs posar-se a la pell de les persones amb discapacitat a través d'una campanya. L'objectiu és conèixer les dificultats amb què es troben en el seu dia a dia i apropar-se a la seva realitat.

La campanya s'ha anomenat "Posa't a la meva pell" i es tracta d'una iniciativa per sensibilitzar sobre les discapacitats.

Consisteixen en tres jornades organitzades amb la col·laboració de diferents entitats: Grup Mifas, Isom i Centre de Lleure El Dofí, ONCE, Associació Família i Salut Mental de Girona i comarques, la Fundació de malalts d'Alzheimer i Família i la Fundació Tutelar de l'Alt Empordà.

La primera de les jornades serà el 28 de maig de deu del matí a les dotze del migdia. Els figuerencs es podran moure pel centre de la ciutat amb la cadira de rodes, descobrir a quins establiments i a quins no es pot accedir i quins tenen barreres. El punt de trobada serà a la plaça de la Font Lluminosa.

La segona jornada serà el 4 de juny per conèixer com viuen les persones cegues i descobrir com és d'important el Braile, la tecnologia i la mobilitat en el dia a dia de les persones amb discapacitat visual. Es començarà a les deu del matí a la placeta baixa de la Rambla.

Finalment la tercera jornada amb l'associació de malalts d'Alzheimer s'aniran "descartant" "episodis de la nostra vida, qui hem sigut... A través d'un joc de cartes en el que anem perdent bocins de la nostra història podem prendre consciència del seu valor i el buit i indefensió que deixa aquesta pèrdua".

Serà l'11 de juny des de plaça Catalunya, de les nou del matí a la una del migdia.

Les jornades acabaran amb una cloenda el dia 15 de juny a l'auditori de Caputxins.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "aquestes jornades són importants per sensibilitzar als ciutadans i per ser tots més conscients de les barreres que es troben les persones amb discapacitat en el seu dia a dia. Així farem una ciutat més inclusiva on tothom s'hi senti a gust".

Per la seva banda, la regidora de Diversitat Funcional, Ester Marcos, ha afegit que "aquesta és la primera activitat d'aquest tipus que es fa a Figueres i és un pas endavant per a la inclusió a la ciutat".