Salut subvenciona amb 9.000 euros tres projectes d'Atenció Primària i Comunitària de l'Escala

Un és en l'àmbit de la pediatria, un altre en atenció sexual i reproductiva i el tercer en benestar emocional

L'entrada actual al CAP de l'Escala.

L'entrada actual al CAP de l'Escala. / DdG

ACN

El Departament de Salut subvencionarà amb 9.000 euros tres projectes de l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala. Cadascuna de les tres iniciatives rebrà 3.000 euros i serviran per ajudar a finançar-les. Un dels projectes és en l'àmbit de la pediatria i la implantació d'un sistema de cribratge a l'ABS l'Escala, en pacients des dels 11 anys als 14 i que acudeixen a les consultes de Pediatria i Infermeria Pediàtrica per a revisions de salut o que realitzen una consulta específica de salut mental. L'altre té a veure amb l'atenció sexual i reproductiva. El que es vol és avaluar quina és la visió dels joves sobre els estereotips de gènere, la pressió social, les desigualtats i la posible existència de violència en el seu entorn.

Finalment, el tercer dels projectes subvencionats és reforçar les activitats comunitàries de prescripció social organitzades per la pròpia ABS o bé externes. Aquestes activitats es prescriuen a les consultes del CAP i els diversos consultoris locals com a part de la teràpia que ofereixen metges i infermeres, ja sigui com a alternativa o de forma complementària a la farmacologia.

A més, hi ha activitats dirigides a disminuir el risc d’aïllament social dels pacients, millorar la salut mental positiva i la qualitat de vida, en definitiva afavorir els hàbits saludables.