Dos detinguts en un operatiu policial contra les ocupacions a Llançà

Arresten un ocupa que causava aldarulls i va ferir tres agents quan el reduïen per detenir-lo

És el tercer dispositiu que realitza la Policia Local aquest novembre i s'ha centrat en controls a l'estació i en carrers

Un dels controls a Llançà

Un dels controls a Llançà / Policia Local de Llançà

Eva Batlle

Eva Batlle

La Policia Local de Llançà ha detingut dues persones en un operatiu contra les ocupacions a la població que es va fer aquest divendres a la població. Aquest és el tercer dispositiu que realitza el cos policial aquest mes novembre i ha comptat amb el desplegament de quatre dotacions amb un total de nou agents. Aquests operatius es realitzen a la població costanera des de fa tres mesos.

Per evitar l'arribada de possibles ocupes que venen d'altres poblacions, els agents han desplegat controls a l'estació de tren i a banda, han realitzat controls al carrer Nord i carrer Núria on hi ha immobles ocupats.

En aquestes zones han realitzat identificacions específiques per esbrinar si els ocupes tenien requeriments pendents i també escorcolls personals per evitar el tràfic de drogues, indica el cos policial. Al carrer Núria per exemple, van fer un requeriment d'esbrinació de domicili i citació policial i una denúncia per desobediència als agents de policia.

Mentre que en el control del carrer Nord els policies van executar dues denúncies per incompliment de les ordenances municipals, per sorolls i molèsties de gossos.

Conductor temerari sense carnet

Durant l'operatiu policial, els policies s'han trobat amb fets de tota mena. Per exemple, en un dels controls que van realitzar a prop del carrer Fluvià els agents van demanar a un conductor que s'aturés, però aquest, va fer cas omís a les indicacions dels policies i va intentar envestir un dels policies. El vehicle de reacció policial per evitar fugides va intentar barrar-li el pas, però el conductor va fugir i va conduir temeràriament per diversos carrers de població. La policia va esbrinar qui era el conductor, el va localitzar al domicili i el va detenir. Aquest home, de 35 anys, va acabar detingut per la conducció temerària, intent d'atropellar a un agent. També va acabar com a investigat i van obrir diligències per un delicte contra la seguretat viària per no tenir permís de conduir. El vehicle tampoc disposava de la ITV i de l'assegurança obligatòria. Durant l'escorcoll del vehicle li van trobar 6,2 grams de diferents substàncies prohibides com haixix i marihuana, cosa que li va suposar una denúncia per tinença il·legal d'estupefaents.

Un ocupa agredeix tres agents

En un altre control d'una ocupació els agents es van desplaçar al carrer Colomer per uns aldarulls provocats per un dels ocupes, concretament, una baralla. Aquest té 43 anys i va acabar detingut per agredir tres dels sis agents de policia que es trobaven a la intervenció. Arran de l'agressivitat, van necessitar sis policies per reduir-lo i detenir-lo amb seguretat. Arran dels fets, un dels agents va acabar amb una mossegada en una mà i els altres dos, van acabar resultat ferits lleus amb cops i rascades. Dins de la investigació policial també van obrir diligències a aquesta mateixa persona per possibles abusos, divendres a la tarda en una de les platges del municipi.

La Policia Local de Llançà assegura que seguirà treballant i lluitant contra l'ocupació il·legal i apostant per aquests dispositius policials planificats que fa mesos que porten a terme, per donar seguretat als veïns de la població.

Precisament aquesta setmana, l'alcaldessa de Llançà ha demanat "calma" per "l’increment d’ocupacions" que hi ha hagut a la població. També ha assegurat que les càmeres de seguretat han d'ajudar a les tasques policies i tenir més seguretat.