L’alcaldessa de Llançà demana calma per les creixents ocupacions il·legals

Núria Escarpanter avança que es continuarà treballant per l’any vinent en les càmeres de videovigilància

Un vehicle de la Policia Local de Llançà

Un vehicle de la Policia Local de Llançà / Policia Local de Llançà

DdG

L’alcaldessa de Llançà, Núria Escarpanter, demana calma davant l’increment d’ocupacions que ha tingut la població i que es deuen principalment al fet que arriben en tren una allau de persones que en arribar al tram final del recorregut ferroviari, es queden, i busquen la manera de viure.

També els preocupa la delinqüència. Les càmeres de videovigilància actuals i les que s’esperen posar en urbanitzacions han d’ajudar en les tasques policials i a tenir seguretat. L’alcaldessa, feia aquestes declaracions en una entrevista a Empordà Televisió on manifestava que «les ocupacions són u problema que s’està produint i la col·laboració ciutadana és molt important» i recentment va permetre aturar-ne dues.

«Ens trobem una allau de noves arribades» amb el tren que acaba la línia Espanyola a Portbou. Aquestes noves arribades admet que està causant més ocupacions i també de retruc més delinqüència. Considera important la col·laboració ciutadana i demana calma i confiança en les actuacions policials i els medis per lluitar-hi.

En aquest sentit ha posat de manifest que alguns fets delictius importants els han mantingut en alerta, però que la policia hi està treballant. Des de l’Ajuntament consideren que és molt positiu el sistema de videovigilància a les entrades de la població i al centre urbà.

De cares al pressupost de l’any vinent està previst incloure una partida que contemplarà nous aparells de videovigilància que s’instal·larien a les urbanitzacions. El juny de l’any 2000 els veïns es van mobilitzar en un clam contra les ocupacions il·legals que s’havien produït. Diferents mesures van minimitzar el problema.