Sancionen una granja de Cantallops per funcionament irregular de l’activitat ramadera

L’Ajuntament ha decidit per incoar un expedient a la granja dels Noguers i interposar una multa de 5.001 euros, segons IADEN-Salvem l'Empordà

Granja dels Noguers de Cantallops, en una imatge d'arxiu.

Granja dels Noguers de Cantallops, en una imatge d'arxiu. / Josep Ribas

Empordà.info

L’Ajuntament de Cantallops aplicarà un expedient sancionador per funcionament irregular de l’activitat ramadera a la granja dels Noguers. “Es tracten d’unes instal·lacions ruïnoses que pretenien ampliar l’any 2021”, segons exposa en un comunicat l’associació IAEDEN-Salvem l’Empordà.

En aquest sentit, ja el juliol de 2021 el Jutjat Contenciós Administratiu de Girona ordenava l’execució provisional de la sentència. “La granja es tancava perquè no complia els requisits tècnics ni les exigències mediambientals”, expliquen des de IAEDEN. Una vegada exhaurida la via dels recursos interposats per Dinàmic Rural SL (qui gestiona la granja), el novembre de 2022 s’iniciava un procés sancionador a la propietat per funcionament irregular. “Un expedient sancionador que es va posar en marxa incorrectament”, segons l’entitat ecologista. Per això, el març de 2023 es van presentar al·legacions. “Per tant, restava pendent iniciar-se novament l’expedient sancionador ordenat per la sentència”, apunten en el comunicat.

Per això, ara l’Ajuntament de Cantallops ha decidit per Decret d’Alcaldia del 5 de desembre de 2023 incoar un expedient sancionador pel funcionament irregular de l’activitat ramadera a la granja. Un document que indica es pot estar cometent una "infracció greu" i que es pot aplicar una "multa de 5.001 euros a 50.000 euros". Tanmateix, es constata que Dinàmic Rural no ha estat mai sancionada en cap expedient administratiu i que va tancar la granja abans de la incoació de l’expedient sancionador, “raó per la qual es proposa sancionar amb el grau mínim de 5.001 euros”.