Joan Moron és un veí de Calonge de 71 anys que estava desaparegut des de dimecres al vespre. Afortunadament ahir al migdia la unitat canina dels Bombers el va localitzar sa i estalvi després d'estar-lo buscant des de la matinada. Amb tot l'home, en el moment de ser localitat presentava símptomes d'hipotèrmia perquè havia passat la nit al ras.

Per tal d'assegurar el seu estat de salut, se'l va traslladar cap a un centre hospitalari, on se li va fer una revisió. En el moment de localitzar-lo presentava una respiració normal i estava conscient.

La família de Moron va donar l'avís de la seva desaparició als Mossos d'Esquadra al voltant de dos quarts de vuit del vespre. L'home, tal com es va difondre a través de diversos canals d'informació i recerca, en el moment de la desaparició anava vestit amb roba negra, gorro de pana, ulleres i vambes. A més, a causa de problemes de mobilitat, caminava ajudat d'un bastó. Aquesta no era la primera vegada que l'home havia perdut l'orientació i ràpidament es va muntar un dispositiu de recerca durant la matinada, en el qual van participar els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i les Associació de Defensa Forestal (Adf) de la zona.

Des de les quatre de la matinada se'l va està buscant i passats pocs minuts de les dotze es va localitzar al veí de Calonge en una àrea boscosa del poble, coneguda com Les Escoles, a tocar del passeig d'Hivern de la població. Una àrea que no distava gaire de casa seva, d'on havia sortit dimecres al vespre i no havia retornat. La Unitat canina dels Bombers el va localitzar en aquesta zona boscosa i tot seguit va ser atès per efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en el lloc dels fets i llavors, traslladat fins a l'hospital de Palamós per fer-li una revisió.