L'oposició de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí porta avui al ple una moció per reduir els preus de les quotes de les dues llars d'infants del municipi. A més, tenen el suport de l'Ampa de l'escolla bressol El Petit Montgrí de Torroella. La proposta és que sobre les quotes actuals que paguen els usuaris s'hi apliqui una reducció del 20%. L'equip de govern (CiU, LEST i el PP) hauria d'assumir el que digui la moció ja que està en minoria.

L'increment de les quotes de la llar d'infants de Torroella de Montgrí va motivar l'estiu passat la mobilització de pares d'infants. Aleshores, el govern va accedir a incloure l'hora extra de les cinc a les sis de la tarda a la quota mensual i a congelar els preus del pròxim curs. El passat juliol, el govern va tombar una moció dels grups de l'oposició (que tenien el suport de les Ampa de les dues escoles bressol) perquè l'Ajuntament assumís la demanda dels pares amb modificacions de crèdit. Aleshores, però, el govern tenia majoria.

Ara, el govern torroellenc està en minoria i, precisament, ha estat el regidor no adscrit Francesc Ferrer (que es va presentar per la llista de CiU) el que ha mogut aquesta moció i que compta amb el suport d'Esquerra, UPM i Coet. Així, l'oposició demana que la reducció del 20% pels serveis de matí i tarda i dinar i descans amb dinar a casa. En segon lloc, es proposa una bonificació addicional del 25% per a les famílies monoparentals. Aquesta reducció també vol que s'apliqui de manera immediata, de manera que calcula que faran falta 30.540 euros. Per cobrir aquest import, es proposen les partides d'on treure'l.

També se sol·licita que la regidora d'Educació faci un informe sobre els costos municipals per infant a les dues llars d'infants.