Els ajuntaments de Vall-llobrega i Regencós tindran canvis en l'alcaldia durant aquest mes, d'acord amb els pactes de govern dels respectius consistoris. En els dos casos, els nous alcaldes seran d'Esquerra Republicana de Catalunya. A l'Ajuntament de Vall-llobrega, l'actual alcalde Rufino Guirado (ICV) deixarà el càrrec de president de la corporació perquè ho sigui Vicenç Cebrià (ERC). A Regencós, serà Josep Fontanillas (CiU) el que renunciarà al càrrec perquè el substitueixi el republicà Pere Esteve. Ambdós pactes de govern estableixen que Guirado i Fontanillas ostentaran l'Alcaldia durant els primers tres anys de mandat, mentre que el darrer any passarà a mans del soci.

El relleu a Vall-llobrega es produirà el pròxim 12 de juny al migdia, quan se celebraran dos plens: segons ha explicat Guirado, en el primer ell presentarà la seva renúncia i, en el següent, es proclamarà Cebrià com a nou batlle del municipi. A Vall-llobrega, Iniciativa té tres regidors i Esquerra, un. A l'oposició, hi ha CiU amb tres edils.

Guirado, que és regidor a l'Ajuntament des de 1999, ha comentat que la relació amb Cebrià ha anat "mitjanament bé". El republicà ha manifestat que agafa l'Alcaldia "amb ganes". Guirado i Cebrià intercanviaran únicament l'Alcaldia i la primera tinença d'Alcaldia, mentre que conservaran les regidories que ja tenen.

Quant a les eleccions municipals del 2015, Guirado, que és alcalde des de 2009 (va compartir el càrrec amb el grup d'ERC), no ha pres una decisió; Cebrià, per la seva part, serà el cap de llista, a falta de la confirmació oficial.

A Regencós, l'alcalde ha explicat que presentarà la seva renúncia el 6 de juny i el dia 10 se celebrarà el ple perquè es faci efectiva. Des d'aleshores, ja serà alcalde en funcions el republicà Pere Esteve. El ple d'investidura s'hauria de celebrar els següents dies. Fontanillas és alcalde de Regencós des del febrer de l'any 2007, quan l'aleshores batlle de CiU va dimitir per pagar assumptes personals amb un xec municipal. Ho va ser en el mandat del 2007 al 2011 després de no cedir l'Alcaldia a CiU per discrepàncies, malgrat el pacte de govern, que deia que s'havia de compartir. Aquests anys representava ERC.

Ara, "el canvi és tranquil, assumit i no hi ha hagut cap problema", ha manifestat Fontanillas, que ha afirmat que tornarà a ser l'alcaldable de CiU el 2015.