Els militants de Convergència Democràtica de Catalunya de la Bisbal d'Empordà estaran representats a les municipals pel partit que han creat, Compromís per la Bisbal, de manera que es desmarquen de la llista de CiU, que estarà representada per Unió. De fet, tot apunta que la llista dels convergents serà d'oposició a la de CiU, cosa que es pot deduir amb el títol del comunicat signat pel president local de CDC i regidor, Xavier Font: "Convergents de la Bisbal fan pinya enfront d'Unió Democràtica". A més, l'executiva local ha presentat la seva dimissió dels càrrecs. La direcció de Convergència ja ha comunicat als militants de la Bisbal que s'expedientarà aquells que formin part de la llista de Compromís, un procés que molt probablement acabarà amb la seva expulsió del partit, segons va manifestar ahir el president de CDC a Girona, Pere Vila.

Els convergents no volen ni Núria Anglada ni Xavier Dilmé a la llista de CiU, per la qual cosa van decidir no donar suport a la candidatura de la federació. Fins aquí és una situació que la direcció de CDC respecta, però no tolera que els seus militants presentin un partit alternatiu a la llista oficial de la federació nacionalista, com així consta en els seus estatus. En aquest sentit, Vila va recalcar que la postura de Convergència és la de donar suport a Núria Anglada com a alcaldable.

El partit va comunicar-ho als militants de la Bisbal el dimarts al vespre, en una assemblea en què la secció local els va comunicar la voluntat de concórrer a les municipals amb una llista independent -que compta amb convergents i independents-. A Vila el van acompanyar el responsable de política municipal de CDC Lluís Corominas i el president comarcal del partit, Joan Català.

Font justifica la decisió perquè "volem treballar pel nostre municipi i no ens és possible fer-ho conjuntament amb UDC ni se'ns permet presentar-nos sota les sigles de CDC". Font, encara regidor al govern de Núria Anglada, dóna quatre arguments per no donar suporta Anglada i CiU: mals resultats el 2011, amb la democristiana d'alcaldable, i diferències "en decisisons transcendentals i per manca de lideratge i comunicació interna"; els mals resultats obtinguts des que el 1995 Unió va passar a tenir el número 1 de la llista, passant dels 1.723 vots l'any 1991 (amb alcaldable de CDC) als 628 del 2011; les discussions que cada quatre anys hi ha entre CDC i Unió pel cap de llista, cosa que genera "mala relació entre els militants dels dos partits"; i "la mala relació manifesta dels regidors d'UDC a la Bisbal (Anglada i Dilmé) cap al regidor de CDC a la Bisbal, Xavier Font".

El president local conclou que "són motius justificats d'àmbit local" perquè la junta de la Bisbal dimiteixi. No obstant això, diu que els militants "mantenim la ideologia de CDC i volem treballar pels projects de CDC".