Esther Blanch Cluet és la víctima de l'accident mortal que es va produir a l'inici de la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols aquest dilluns al vespre. Era experta, tenia 47 anys i era veïna d'Esplugues. Va perdre la vida en precipitar-se per un penya-segat de més de 20 metres d'alçada que culmina a la cala del Molí de Sant Feliu. Va morir a l'instant i el seu cos va quedar en una zona de molt difícil accés.

Les causes de la seva mort són accidentals però ahir els Mossos d'Esquadra encara van anar sobre el terreny juntament amb Policia Local i l'alcalde per recollir més informació. La difunta es dedicava professionalment a l'ensenyament i també era experta en escalada i vies ferrades. De fet, segons fonts consultades, aquell vespre va anar amb un amic seu a la via ferrada per avaluar-ne l'estat per anar-hi amb un grup l'endemà per fer-la a la llum de la lluna.

El seu company va veure com la seva amiga queia pel precipici després que volgués mirar el mar des de l'inici de la via ferrada, en un indret on ja hi ha el cable per tal d'enganxar el mosquetó en cas de voler començar la via. Tant la noia com el seu company anaven equipats per la via ferrada i amb roba per fer trekking en el moment del succés.

Blanch i el seu amic formaven part d'un grup de quatre parelles que estaven passant un dies en un hotel de Palafrugell. Inicialment havien d'anar a passar uns dies a esquiar però, per la falta de neu, van decidir anar passar el cap ?d'any en aquesta àrea del Baix Empordà. Malgrat el succés, l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va descartar prendre cap mesura respecte de la via ferrada ja que l'accident es va produir fora del circuit, de manera que la desgràcia no és atribuïble a un defecte en la seguretat del trajecte. De fet, les fonts municipals van precisar que el dilluns la via ferrada havia estat revisada. També van concretar que a la zona on va caure la víctima hi havia una línia de vida, un cable on enganxar el mosquetó.

El tràgic succés es va produir el dilluns al voltant de les vuit del vespre. El company de la víctima va alertar el 112 del fet i ràpidament Bombers va activar els equips de rescat, que van confirmar la localització de la dona sense vida en unes roques a una zona de difícil accés. Posteriorment, ja certificada la seva mort, els Mossos d'Esquadra es van fer càrrec de la investigació, que conclou una caiguda accidental, i dels tràmits judicials per a l'aixecament del cos i juntament amb els Bombers la van evacuar amb barca al port. El SEM va enviar psicòlegs per atendre els companys de la víctima. Al lloc de l'accident van treballar també la Unitat de Muntanya dels Mossos i els Grae de Bombers.