Els adjudicataris dels horts comunitaris de Palafrugell van rebre les claus de mà de representants de l'Ajuntament i a partir d'ara ja podran iniciar les tasques de cultiu als seus respectius horts, seguint els criteris d'horticultura ecològica. D'aquesta manera es proporcionen aliments sans, no perjudica la salut de l'horticultor i es respecta el medi ambient, ja que es recicla la matèria orgànica per fer el compost, i no es contamina el terreny. El mateixos adjudicataris, en les properes setmanes, es comprometen a passar una formació sobre horticultura ecològica. De les 36 parcel·les, 32 són per a privats i quatre, per a entitats amb fins socials. A l'hora de rebre les claus, dos adjudicataris particulars hi van renunciar, de manera que l'Ajuntament preveu iniciar un nou procés de concessió que hauria de ser més àgil que el ja fet, ha concretat la regidora de Benestar Social, Margarita Mauri.

El projecte d'horts comunitaris ecològics amb destinació a l'autoconsum ofereix 32 parcel·les de 75 metres quadrats destinades a particulars i quatre parcel·les de 105 i 150 metres quadrats per a entitats amb finalitats socials. La concessió es fa per cinc anys i les adjudicacions a particulars estan subjectes al pagament d'una taxa pública fixada per a l'any 2016 en 100 euros. Les parcel·les estan situades al costat de la via verda de Palafrugell a Palamós i disposen d'aigua per al reg, un magatzem per a les eines, lavabo adaptat i zona d'aparcament.

Els horts tenen una tanca verda al voltant del recinte amb plantes aromàtiques i arbusts que priven que entrin els plaguicides i ofereix protecció i multiplicació de fauna auxiliar per controlar plagues (insectes i altres animals).

El projecte d'horts va néixer de la demanda de la ciutadania durant l'elaboració del Pla Estratègic l'any 2013 i de les entitats a través de la Taula d'Habitatge, amb la finalitat que les famílies en una situació econòmica més feble puguin cultivar el seu propi aliment i que Palafrugell tingui espai de participació comunitària: un espai de lleure i activitat que fomenti les relacions intergeneracionals.