Les crisis estan plenes d'oportunitats, o això afirmen els gurus econòmics i de l'autoajuda. Els municipis de la Bisbal d'Empordà i Forallac n'estan passant una de severa amb l'aigua com a conseqüència d'excés de concentració de dos herbicides, cosa que ha estat vista com una oportunitat de negoci per una empresa que ven «el millor sistema de tractament d'aigua del món». Ahir, en diversos habitatges de la Bisbal hi havia publicitat d'aquesta empresa en paper amb dos missatges diferents, un dels quals fa referència als dos herbicides detectats a la xarxa d'aigua dels dos municipis i que han provocat que l'Agència de Salut Pública de Catalunya alertés que «no és apta ni per beure ni per cuinar». «Soluciona els problemes de Diuron i Terbutilazina», encapçala aquesta targeta publicitària. L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà va desmarca-se totalment d'aquesta publicitat i de l'empresa. Fonts de l'equip de govern també van concretar que Sorea, l'empresa que gestiona el servei municipal del subministrament d'aigua, no realitza analítiques als habitatges -coincidint amb aquest episodi de contaminació de l'aigua potable, veïns de Corçà han rebut trucades que els oferien analitzar l'aigua de l'aixeta.

La publicitat que van rebre els domicilis de la Bisbal juga amb la contaminació que hi ha actualment als pous del Daró, amb altres tipus de contaminants i el risc per a la salut que pot comportar beure directament de l'aixeta: «Beu aigua pura»; «qualitat d'aigua 99,99% segura», suposadament, amb el sistema de tractament que venen.

Repartiment d'aigua

D'altra banda, Càritas de la Bisbal d'Empordà va repartir ahir a la tarda un palet de 90 garrafes d'aigua de vuit litres per a la gent que s'hi va adreçar. Inicialment, havien de ser per a persones en situació econòmica precària, però la regidora d'Acció Social, Maite Bravo, va manifestar que es repartirà a tothom. Divendres en repartirà la Creu Roja. L'àrea d'Acció Social de l'Ajuntament finança l'actuació i es mantindrà fins que hi hagi una solució per a l'aigua de l'aixeta.