02 de novembre de 2017
02.11.2017

Executen obres d'urbanització a l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni

Engloben un àmbit de 700 metres quadrats i han de crear una vorera de sis metres d'amplada

02.11.2017 | 09:24

L'Ajuntament de Calonge està executant les obres d'urbanització del tram situat al costat mar de l'Avinguda Catalunya de Sant Antoni entre els carrers Joan Capri i Joaquín Ruiz-Giménez. Aquesta actuació engloba un àmbit de 700 metres quadrats, amb una inversió de 88.209 euros.

Les obres, que està previst que estiguin enllestides abans de final d'any, permetran crear una vorera de sis metres d'amplada en aquest punt i d'aquesta manera donar continuïtat a la vorera de la banda de mar de l'Avinguda Catalunya i permetrà facilitar el desplaçament de vianants, actualment impracticable.

Aquest és un dels últims trams que queden a la banda de mar de l'Avinguda Catalunya de Sant Antoni per urbanitzar. Durant l'execució de les obres es pavimentarà amb panots homogenis tot el tram, així com també s'instal·larà una filera d'arbrat, noves lluminàries, carril bici i mobiliari urbà.

Construcció de noves tanques

A banda de la creació de la nova vorera, les obres també permetran pavimentar amb asfalt la zona situada entre la carretera actual, l'Avinguda Catalunya, i la nova vorera, i en aquesta part asfaltada s'hi dibuixarà un nou tram de carril bici que permetrà enllaçar des del carrer Joan Capri fins al pas de vianants de davant del carrer Joaquín Ruiz-Giménez.

El projecte que ara s'està executant comporta també l'enderroc de les tanques actuals que confronten amb l'Avinguda Catalunya, i la construcció de les noves tanques amb l'alineació prevista al POUM, i seguint un estil constructiu homogeni.

Durant les obres també es faran diversos treballs de millora dels serveis soterrats, de manera que en el cas del sistema de drenatge d'aigua pluvial s'instal·la una nova canonada de 400 mm que connectarà amb la xarxa existent al carrer Joan Capri i també s'eliminaran els embornals que hi ha ara per instal·lar-ne tres de nous a la cota definitiva.

Pel que fa a la xarxa d'aigua residual, també es preveu la seva implantació per facilitar la connexió de les finques, que actualment o no disposen d'aquest servei o estan connectades a la xarxa al carrer Artur Mundet, va informar l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema