A presó és on ha acabat un home per atracar vuit establiments de Calonge i Palamós, anant encaputxat i utilitzant una pistola falsa. L'arrestat va aconseguir 3.000 euros de botí i va cometre els cops entre el febrer i el juliol. Els Mossos de la comissaria de la Bisbal el van detenir aquest dilluns a Palamós.

Es tracta d'un home de 34 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la població, a qui acusen de ser el presumpte autor de vuit robatoris amb violència i intimidació. El jutge en funcions de guàrdia de la Bisbal n'ha decretat l'ingrés a presó.

Tota la investigació es va fer des de la comissaria de la Bisbal després d'un seguit de robatoris en diversos establiments comercials de Palamós i Sant Antoni de Calonge.

I van comprovar que tots els atracaments tenien un mateix modus operandi, succeïen de forma planificada quan hi havia canvi de torn o bé a l'hora del tancament de l'establiment, que és quan hi ha més recaptació, i a més el lladre tenia en compte que hi hagués, preferiblement, treballadores soles. Entrava amb el rostre tapat i exhibia, de forma mig oculta amb un drap o entre peces de roba, el canó d'una arma de foc. Un cop dins amenaçava i atemoria les víctimes.

2.000 euros de botí en un sol cop

En aquests vuit atracaments el lladre va sostreure prop de 3.000 euros d'establiments tan diversos com una fleca, una benzinera, una llibreria, un estanc, una botiga de productes de bellesa i higiene i una farmàcia. El lladre va atracar dos cops la mateixa fleca, d'on va arribar a sostreure uns 800 euros.

El darrer dels atracaments es va produir la nit del 8 de juliol en una llibreria de Palamós, on va aconseguir 2.000 euros. La investigació va concloure dilluns amb la detenció del presumpte autor, i l'endemà es va escorcollar el seu domicili i s'hi va trobar un canó de cartró que usava per simular la pistola i la roba usada en els atracaments.