El govern de l'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura ha aprovat, inicialment, el projecte per obrir un accés al nord de la urbanització del Puigventós que comuniqui amb la primera rotonda d'entrada a la Bisbal d'Empordà, venint de Corçà per la carretera C-66.

El document del projecte es troba a informació pública i estableix un pressupost d'execució pel contracte de 73.813,22 euros (IVA exclòs).

Aquest projecte és la primera fase, que inclou l'execució d'aquest vial, és a dir, l'obertura en els trams on faci falta, i l'expropiació dels terrenys que estan en mans de privats i que són necessaris per a la infraestructura. En una segona fase, ha detallat l'alcalde Salvi Casas, es durà a terme l'asfaltatge de la carretera. El batlle ha precisat, en tot cas, que un cop acabada la primera fase els vehicles ja hi podran transitar, si bé hi faltarà l'aplicació del paviment definitiu.

Salvi Casas ha manifestat que és aviat per posar una data a l'inici dels treballs o a la posada en marxa de l'accés perquè encara es troba a informació pública -si no es presenta cap al·legació, el projecte quedarà aprovat definitivament- i perquè, posteriorment, s'haurà de realitzar el procediment d'adjudicació.

L'objectiu d'aquest nou traçat, ha explicat Casas, és millorar la connectivitat d'aquesta urbanització, principalment la seva sortida, ja que l'única que té és a través de la connexió que hi ha amb la carretera GI-664 -la que uneix la Bisbal d'Empordà amb Cruïlles-. La urbanització del Puigventós, que es troba a tocar del terme municipal de la Bisbal d'Empordà, tenia censats, l'any passat, 413 habitants, dels 1.300 amb què compta el municipi, concreta el batlle.

L'accés a la urbanització té dues entrades, però només una sortida. Una entrada i la sortida es troben a través de la carretera GI-664; mentre que l'altra entrada és a través d'un camí asfaltat que connecta amb la bisbalenca avinguda Josep Tarradellas, a l'extrem sud de les naus industrials que hi ha. Aquesta escassetat de sortides provoca que els veïns de Puigventós hagin de fer volta quan volen anar en direcció cap a Girona, la qual s'estalviaran quan aquesta nova carretera nord estigui disponible.