Fuita d'amoníac en una empresa càrnia de Riudellots de la Selva

Protecció Civil ha activat el pla per risc químic Plaseqcat

Efectius dels Bombers de la Generalitat, en una imatge d'arxiu.

Efectius dels Bombers de la Generalitat, en una imatge d'arxiu. / ACN

ACN

ACN

Dos treballadors de l'empresa càrnia Friselva de Riudellots de la Selva han patit afectacions lleus per una fuita d'amoníac, segons ha informat Protecció Civil. Els Bombers han rebut l'avís a les 12.58 hores per una fuita en aquesta empresa, ubicada a l'avinguda Mas Pins. La fuita s’ha produït dins del recinte de l’empresa però a l’aire lliure. Els Bombers hi han desplaçat sis dotacions, que s'han retirat poc després de les 2 de la tarda de quan les lectures han sortit negatives a l'exterior. El personal especialitzat de l'empresa s’ha fet càrrec de controlar els nivells de l'interior, on, poc abans de les 3 de la tarda encara donen positiu.

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla per risc químic Plaseqcat i l'ha desactivat un cop l'empresa ha controlat la fuita. Segons ha informat la pròpia empresa, la fuita s’ha originat en un compressor i els mateixos operaris han neutralitzat la fuita.

Per a la resolució d’aquest incident també s’han activat els Mossos d’Esquadra i, preventivament, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que no han hagut d’intervenir perquè els mateixos serveis mèdics de l’empresa ja havien atès dos treballadors per molèsties lleus.