08 de febrer de 2019
08.02.2019

Treballadors del Consell protesten per demanar més drets laborals

El Consell Comarcal veu «legítimes» les reivindicacions però matisa algunes de les demandes del Comitè

08.02.2019 | 01:34

Segueixen les protestes del Comitè d'Empresa del Consell Comarcal del Baix Empordà des del desembre. El Comitè ha publicat aquesta setmana un manifest amb totes les demandes laborals i ha convocat noves protestes per a la setmana vinent.

Entre les peticions que fan hi ha la de tenir una jornada laboral de 35 hores i un nou estudi de la relació dels llocs de treball (RLT). «Volem equiparar-nos a la resta d'administracions públiques», reclama el manifest.

Per la seva banda, el Conseller Delegat de Règim Interior, Jordi Cordón, va apuntar ahir que l'organisme veu «legítimes» les reivindicacions però que no comparteixen certs aspectes. Pel que fa a la relació de llocs de treball, explica que no es podia engegar el procés fins a la setmana passada quan van aprovar el pressupost.

«A partir d'aquell moment vam començar tota la tramitació burocràtica per començar a treballar per preparar la licitació per escollir l'empresa que farà l'RLT», va assegurar Cordón. Segons el Comitè d'empresa, però, el Consell Comarcal ho ha inclòs en el pressupost del 2019 però el procés està paralitzat. Sobre les 35 hores, Cordón assegura que hi ha un escull legal i ells no s'hi poden acollir.

Els treballadors denuncien també la temporalitat dels contractes. «Aquesta està provocant una inestabilitat en molts departaments que repercuteix directament als serveis que s'ofereixen», apunta el text del comitè.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook