22 de març de 2019
22.03.2019
Diari de Girona

El promotor de l'aeròdrom de Bellcaire presenta recurs per la denegació del projecte

22.03.2019 | 00:46
El promotor de l'aeròdrom de Bellcaire presenta recurs per la denegació del projecte

El promotor de l'aeròdrom de Bellcaire d'Empordà, Jordi Díaz, va anunciar ahir que presentarà recurs contra la denegació del projecte que va aprovar l'Ajuntament. Díaz creu que la iniciativa s'ajusta a la normativa i diu que anirà «fins on calgui» per aconseguir tirar endavant el camp de vol i el museu d'aviació.

L'equip de govern va aprovar desestimar el projecte perquè considera que tindria un alt impacte sobre la fauna i el paisatge de la zona.

L'alcalde, David Font, va detallar durant el ple extraordinari que l'informe ambiental i paisatgístic de contrast que van encarregar constatava que la iniciativa no era adequada per al municipi.

També va remarcar que gran part dels seus habitants s'hi han manifestat clarament en contra i que així ho han fet constar en les al·legacions presentades i desenes de signatures.

El promotor de l'aeròdrom de Bellcaire anirà fins «on calgui» per aconseguir tirar endavant la iniciativa. De moment, ha anunciat que presentarà un recurs contra la decisió del ple de desestimar el projecte. Díaz creu que l'informe complementari que va encarregar l'Ajuntament «no era motiu suficient» per denegar l'aeròdrom i el museu de l'aire.

Després de diversos mesos de polèmica, l'equip de govern va acordar ahir en un ple extraordinari aturar la tramitació. El projecte ja s'havia aprovat inicialment el mes de setembre, però arran de la controvèrsia generada l'Ajuntament va decidir aturar-ho i deixar en suspens l'aprovació. El projecte preveia fer un camp de vol amb dues pistes i un museu en uns terrenys anomenats Mas Can Xicu de 87.000 metres quadrats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook