L'Audiència Provincial de Girona ha desestimat definitivament la causa oberta contra un caporal de la Policia Local de Palafrugell. L'Auto arxiva les denúncies amb data 18 de febrer que anaven dirigides contra un antic cap de la Policia Local i un dels sergents.

Segons ha informat el Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d'Esquadra (SPLCME), les denúncies contra el caporal van ser interposades per l'Ajuntament de Palafrugell arran de les conclusions d'una comissió d'investigació portada a terme l'any 2011. Les denúncies també afectaven un dels sergents que va morir l'any 2015.

L'Ajuntament de Palafrugell, expliquen, va presentar denúncies contra el caporal per la suposada comissió de delictes de denúncia falsa, falsedat documental, detenció il·legal, tortures, malversació de fons públics, revelació de secrets, amenaces, injúries, coaccions i vexacions. Les acusacions tenien com a base les manifestacions de diversos agents de la Policia Local i un informe d'un psicòleg contractat per l'Ajuntament.

En aquest sentit, el Jutjat d'Instrucció núm. 1 de la Bisbal d'Empordà, amb data 20 de febrer, va decretar el sobreseïment i arxivament provisional de totes les denúncies interposades. Segons l'Auto, «són simples consideracions dels denunciants sense el més mínim indici probatori».