La Junta Electoral de Zona del Baix Empordà ha requerit aquest dimarts a l'alcalde de Torroella de Montgrí, únic municipi d'aquesta comarca que no ha atès la petició de retirada de simbologia «partidista», perquè ho faci abans de les dues d'aquest dimecres.

El requeriment es produeix davant una nova denúncia presentada per Ciutadans després que es donés l'ordre de retirar de dependències municipals tot aquest material que podia vulnerar el principi de neutralitat política.

El mandat al·ludia directament a les localitats de la Bisbal d'Empordà, Forallac, Palafrugell, Santa Cristina d'Aro, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí.

La Junta Electoral de Zona insta l'alcalde Josep Maria Rufí (ERC) que procedeixi abans que es compleixi aquest dimecres el termini a retirar «les pancartes, llaços grocs, banderes estelades i qualsevol altre signe o símbol que contingui missatges partidistes».

A més, se li requereix igualment que comuniqui que s'ha complert l'ordre, que es pot recórrer davant la Junta Electoral Provincial de Girona.

Torroella de Montgrí és la població natal d'un dels independentistes presos als quals es jutja al Tribunal Suprem, l'exconsellera Dolors Bassa, la germana de la qual, Montse, es presenta com a cap de llista d'ERC al Congrés per Girona.