L'Ajuntament de la Bisbal aprova inicialment el projecte de reforma de tres carrers del nucli antic de la Bisbal. Els carrers afectats són el carrer Ample, Antic, Valls d'en Colomer i, en la segona fase, el Trinitat Aldrich. La decisió es va aprovar per majoria absoluta amb 9 vots a favor i 8 en contra en el darrer ple municipal el 3 d'abril.

Una de les mesures és eliminar la circulació de vehicles en els carrers de la primera fase. La proposta d'obres preveu humanitzar l'espai i alliberar-lo dels cotxes en benefici de les persones vianants. Així, l'anella dels carrers esmentats del nucli antic serà arbrada i s'hi instal·laran bancs, substituint el model actual de circulació: només podran circular-hi vehicles de residents per accedir als seus garatges i els destinats a satisfer les necessitats de càrrega i descàrrega.

Les obres de la zona es completaran amb nou enllumenat, la instal·lació de càmeres de vigilància, la jardineria, la canalització i el soterrament del clavegueram i cablejat, entre d'altres.

L'Associació de Comerç de la Bisbal veu amb bons ulls el projecte però defensa que hi ha aspectes que els preocupen. «El projecte està bé però ens fa patir que s'eliminin places d'aparcament del centre i no se'n creïn de noves», apunta el president de l'entitat local de comerciants, Marc Carreras, el «comerç se'n podria ressentir».

Una de les altres preocupacions de l'entitat són els terminis. «Esperem que la durada de l'obra no afecti el comerç que no està passant per un bon moment», explica Carreras.

Començar el juny

El projecte, redactat per Birulés Cabré Romans Arquitectes SCP, té un pressupost d'1.379.679 euros i preveu realitzar-se en dues fases.

La previsió seria que la primera fase s'iniciés en el decurs del mes de juny, als carrers Ample, Antic i Valls d'en Colomer. La segona fase inclouria els treballs al carrer Trinitat Aldrich.

L'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, destaca la importància d'aquesta actuació per com ajudarà a vertebrar i dinamitzar socialment, comercialment i econòmicament el nucli.

«Tots som conscients de l'abast important que té aquesta obra i seria una gran irresponsabilitat no aprofitar la pròrroga aconseguida perquè la Generalitat col·labori assumint el 50% del cost de la intervenció», apunta Sais.

En aquest sentit, perquè el projecte sigui subvencionat pel Pla de Barris de la Generalitat ha estat necessària la tramitació d'urgència de l'expedient i l'execució de les obres haurà de fer-se abans del 31 de desembre del 2019. Publicat l'acord en el BOP de Girona i a la seu electrònica del consistori el projecte està obert a examen i presentació d'al·legacions.