Comença la XII edició de la biennal Antic & Design Empordà a la Bisbal d'Empordà. L'esdeveniment consisteix en una àmplia mostra de mobiliari, pintures, disseny, escultures i arts decoratives.

La mostra comença avui i durarà fins dilluns omplint els 700 metres quadrats del pavelló firal de la Bisbal d'Empordà. En aquesta edició, apunta l'Ajuntament, alguns expositors han quedat fora d'aquesta edició que ha evolucionat fins a convertir-se en un gran reclam per als expositors més grans de l'Empordà i d'altres punts de Catalunya, així com de procedència internacional, especialment de França.

Enguany s'espera una xifra superior als 3.000 visitants i la presència d'una vintena d'expositors del sector, de l'Empordà i d'altres punts de Catalunya, així com de procedència internacional, especialment de França.

L'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, subratlla el paper de referència de l'Antic & Design d'una mostra destacada pel conjunt del sector i de la qual se'n beneficia tota la ciutat.

Impacte econòmic

Per altra banda, el director de l'esdeveniment, Daniel Sabater, destaca la capacitat d'adaptació d'una fira que en els seus orígens es basava en les antiguitats i que segons ell, actualment ha anat creixent al ritme que ho ha fet el mercat i ha entès les noves tendències.

En aquest sentit, l'última edició del 2017 va atreure un públic variat i jove que busca una decoració exclusiva que faciliti una combinació harmònica de modern i antic, sense que això representi una gran despesa econòmica. La regidora de Promoció, Gemma Pascual, apunta la importància que té el sector de les antiguitats i la ceràmica que representa un 15% i un 17% respectivament del volum de negoci del municipi.