Una denúncia d'una entitat ecologista de SOS Costa Brava ha despertat la polèmica per una tala d'arbres amb llicència al municipi de Pals, a la zona de Pals Mar. L'entitat va publicar ahir a les xarxes socials unes imatges i denunciava que s'estava fent en una zona dins la moratòria urbanística, i hores després l'Ajuntament va fer públic un comunicat que explicava que no estava inclosa a la moratòria i que havia estat aprovada el 2018.

Així, segons el consistori, «es tracta d'un projecte que afecta una zona classificada com a sòl urbà i que no està inclosa en cap de les dues moratòries aprovades per la Generalitat», a més, «les actuacions van ser aprovades el 25 d'abril de 2018».

L'advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot, explica que l'objectiu és denunciar les tales i explica que investigaran si es poden aturar les actuacions i denunciar el cas al consistori.

Per la seva banda, l'associació juvenil independentista La Forja va publicar unes imatges a les xarxes socials on es mostraven unes pintades que hauria fet l'organització que denunciaven les tales. «Guerra a qui destrossa la terra», era el missatge signat per l'organització.