Els Mossos i la Policia Local de Calonge van detenir ahir a tres homes -i en busquen un quart- com a presumptes autors dels robatoris d'objectes religiosos a les esglésies d'aquesta localitat i en la pròxima de Sant Antoni de Calonge.

Els Mossos van informar que en l'operació, iniciada el 28 d'octubre del 2018 després del robatori amb força a l'església de Sant Antoni de Calonge, es va recuperat gairebé tot el material robat, amb peces del patrimoni cultural català i del Bisbat de Calonge que ja han estat tornades als seus propietaris.

Després del robatori de l'octubre del 2018, el 5 de desembre es va produir un nou robatori perpetrat amb el mateix patró, succés en el qual a més es van sostreure 150 euros procedents de diferents donatius. A l'abril d'aquest any, la Policia Local de Calonge va informar als Mossos que uns vigilants de seguretat havien trobat en un edifici del carrer Enric Roure de la localitat diverses objectes religiosos que podrien provenir dels robatoris.

Un mateix patró

La troballa es va produir perquè els vigilants s'encarregaven que no es tornessin a ocupar uns pisos desallotjats per motius tècnics. En una de les inspeccions van localitzar a la cuina d'un dels habitatges diferent material litúrgic. Els agents van identificar llavors els dos ocupants d'aquell pis i dues persones més que podrien haver participat en els robatoris, de nacionalitats espanyola i marroquina i d'edats compreses entre els 19 i els 27 anys. Els Mossos i la Policia Local van poder detenir el passat dia 23 tres d'aquells homes, i busquen encara el quart presumpte autor dels robatoris. Un dels detinguts va passar a disposició judicial l'endemà, i se li va decretar llibertat amb càrrecs. Els altres dos van quedar també en llibertat en qualitat d'investigats i pendents de ser citats a declarar.

En les darreres setmanes s'han produit múltiples robatoris. Tot just fa tres dies la policia local de Platja d'Aro i els Mossos van arrestar a cinc homes per robar a joves quan sortien de la discoteca.