El Grup d'Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava ha seleccionat cinc projectes de Palamós relacionats amb el sector de la pesca i els dotarà amb 70.000 euros de subvenció. Els projectes seleccionats tenen l'objectiu de contribuir en un dels quatre grans eixos: impulsar la competitivitat del sector pesquer, la sostenibilitat dels ecosistemes marins, el desenvolupament sostenible dels municipis pesquers i la formació professional.

Tres dels cinc projectes seleccionats a Palamós han sigut impulsats per l'Ajuntament. Es tracta d'un programa d'innovació relacionat amb el peix del municipi, dotat amb 3.872 euros; el segon d'ells consisteix a realitzar un pla de comunicació de la marca Palamós Peix, dotat amb 9.498,50 euros; i el darrer dels projectes impulsats per l'Ajuntament consisteix a realitzar un estudi per tal de comprovar la viabilitat del projecte de creació d'una planta transformadora de peix, dotat amb 10.690,35 euros. Les subvencions estan cofinançades per la Generalitat i la Unió Europea.

La Fundació Promediterrània

D'altra banda, la Fundació Promediterrània rebrà finançament per a dos projectes: el primer serà dotat amb 34.302,70 euros i consistirà en la formació i capacitació de comunitats pesqueres a l'entorn de la Costa Brava amb l'objectiu d'usar la pesca com un recurs turístic, cultural i de promoció econòmica. Finalment, el darrer projecte de la Fundació consistirà a realitzar una divulgació cultural dels pescadors de Palamós en el Museu de la Pesca del municipi i disposarà d'una dotació econòmica de 12.541 euros.