La plataforma Salvem la Pineda d'en Gori ha elaborat diverses al·legacions contra el projecte del camí de ronda de Palamós, que actualment es troba en fase d'exposició pública.

Segons detallen els ecologistes en un comunicat, el projecte aprovat per l'Ajuntament «té un impacte irreversible sobre el paisatge del litoral de Palamós i en especial de cala s'Alguer i l'entorn protegit de la pineda d'en Gori». Els activistes denuncien que el plantejament del camí facilitarà l'especulació urbanística: «Es preveu l'accés de trànsit rodat de cotxes dins la pineda i la construcció d'un mirador mitjançant una rampa fins quasi tocar el mar, i això tindrà un impacte negatiu sobre l'espai de la pineda».

Els activistes -que denuncien que no van poder accedir al projecte abans de la fase d'exposició- proposen fer un tractament i una gestió forestal que siguin «més respectuosos» amb l'entorn.

Les propostes

L'ens denuncia que tal com està plantejat, el projecte del camí de ronda pretén «l'aclarida de la pineda», un fet que segons els activistes «afavoreix» la visió dels nous edificis de l'urbanització que es pretenen construir a cala s'Alguer. També denuncien la manca de participació de l'Ajuntament.

En aquest sentit, asseguren que un projecte d'aquestes característiques requeria d'un sistema de participació actiu que tingués en compte els veïns i les associacions implicades en el territori abans de la presa de cap decisió. Finalment, defensen que el camí de ronda intervé en la natura de manera urbanística, «artificialitzant-la, i després vol renaturalitzar-la».

Tal com han manifestat en anteriors ocasions, argumenten que «és un greuge cap al Bé Natural d'Interès Nacional que representa la cala s'Alguer» i que «s'ha de protegir».