La Policia Marítima dels Mossos d'Esquadra aquest estiu ha començat a ser una realitat. El juliol va iniciar el patrullatge a Palamós, però es va estrenar a mig gas. La crisi sanitària de la covid-19 va fer que no tingui encara tots els seus efectius. Ja que la crisi sanitària va impedir que els agents seleccionats no poguessin realitzar la seva formació.

Finalment, aquest dimarts l'han començada. Concretament, 33 alumnes del cos policial que formaran part d'aquesta unitat han iniciat el primer curs d'intervenció en medi marítim. D'aquests, n'hi hauran uns quants que treballaran des de la seu de Palamós.

En aquest moment, el patrullatge al litoral gironí es fa amb una embarcació -tipus llanxa- i amb quatre membres de la Unitat Aquàtica. Però quan aquests policies que ara es formen ho acabin, s'incoporaran a les tres bases de Catalunya. A Palamós hi haurà deu efectius policials. Concertament, un sergent, tres caporals i la resta seran agents. En el dia de la signatura del conveni de la nova seu al port gironí i de la presentació de la policia marítima, els responsables polítics d'Interior i Territori van assegurar que aquest cos farà també de policia judicial al mar, és a dir, aquella que busca perseguir delictes però també, faran tasques relacionades amb la seguretat i de caire administratiu.