La policia ha detingut a Platja d'Aro el líder d'una banda que va estafar més de mig milió d'euros amb la compravenda de vehicles a França. El fugitiu es va intentar autolesionar amb un bolígraf a la comissaria de la Policia Nacional quan havia de signar l'extradició. L'arrestat és un ciutadà francès, de 59 anys i que no comptava amb antecedents.

La detenció la van fer la setmana passada agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb la policia francesa i la Policia Local de Castell-Platja d'Aro.

Segons la policia, el fugitiu va arribar a estafar a través de la compravenda de vehicles més de 671.000 euros en territori francès. Concretament, se'l considera presumptament l'autor d'una macro-estafa financera que va aconseguir desviar més de mig milió d'euros amb la venda de més de 200 vehicles d'alta gamma amb un valor estimat de mercat d'uns 6 milions d'euros.

L'home havia fugit de França i s'havia establert a la província fa uns mesos. De fet, els agents van tenir dificultats per trobar-lo, ja que canviava constantment de domicili per no ser descobert. Es feia fonedís fàcilment i, segons els investigadors, es va moure per diferents localitats de la província de Girona i finalment els investigadors el van aconseguir localitzar a Platja d'Aro.

Després de comprovar efectivament que es tractava de l'estafador buscat, la policia va desplegar la setmana passada un dispositiu de vigilància als voltants del domicili de la seva parella sentimental, a Platja d'Aro, on va ser finalment arrestat. En el moment de ser identificat va intentar amagar la documentació que acreditava la seva identitat per tal d'eludir l'acció de la justícia.

La Policia Nacional assegura que el detingut, un cop en dependències policials i coneixedor que l'esperaven de tres a 10 anys de presó, es va intentar autolesionar amb un bolígraf en el moment de la signatura d'una sèrie de documents per a la seva extradició. Els agents ho van poder evitar amb la seva ràpida intervenció.

Un cop posat a disposició judicial de l'Audiència Nacional el dia 1 d'octubre, i a causa del seu alt risc de fuga, el fugitiu va ingressar a la presó preventiva, al centre penitenciari del Puig de les Basses a l'espera que sigui finalment extradit a França. L'actuació policial va ser possible gràcies a la coordinació existent de la Policia Nacional i les autoritats franceses i la col·laboració de la Policia Local.