Segueix-nos a les xarxes socials:

Verges aposta per cases adossades amb jardí per als joves del municipi

El nou POUM també contempla l’increment d’espais verds i la construcció d’una nova via d’accés que connecti la C-31 amb la zona de l’institut-escola

Verges aposta per cases adossades amb jardí per als joves del municipi

L’Ajuntament de Verges ha aprovat inicialment el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que aposta per un increment de les zones verdes i una tipologia d’habitatge -la casa adossada amb jardí- que, segons l’equip de govern, pretén abaratir l’accés a l’habitatge als joves del municipi.

El nou POUM, que va començar a treballar-se a principis del 2018, substituirà les antigues Normes subsidiàries aprovades l’any 1987. «Estem molt i molt contents, perquè després de molt treball col·lectiu i moltes hores dedicades, s’han posat les bases per l’aprovació del nou POUM, el primer que s’aprova, molt necessari per al futur del nostre municipi i la seva gent», va explicar Ignasi Sabater, alcalde i regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Verges. L’objectiu és del nou adequar el planejament municipal al nou marc legislatiu de Catalunya, i als nous criteris socials i mediambientals que regeixen en l’actualitat.

En aquesta línia, el POUM preveu un increment de zones verdes (establint una protecció d’horts i recs) i l’adaptació del pas de les carreteres a criteris urbans amb encreuaments controlats, major seguretat, més voreres i plantació d’arbrat. També preveu la possibilitat d’ampliació del parc d’habitatges als terrenys situats al costat nord-oest de l’encreuament de carreteres, una zona qualificada com a tal per les anteriors Normes subsidiàries que està pendent a desenvolupar-se.

«En aquest punt, s’incorporen noves tipologies d’habitatges, en especial d’habitatge unifamiliar entremitgeres amb jardí propi, amb uns costos més assequibles i adaptats a les demandes socials actuals, en especial pels col·lectius joves, que moltes vegades es veuen obligats a marxar del municipi» va dir l’alcalde.

El desenvolupament d’aquest àmbit permetrà a més incorporar un nou enllaç amb la carretera C-31, que facilitarà l’accés de vehicles al nou institut-escola i a l’àrea d’equipaments. Amb la implementació del nou accés més directe a l’Institut, s’adaptaran els carrers actuals per connectar els vianants amb el centre urbà, i oferir-los més seguretat i confort amb la plantació d’arbrat.

El Pla preveu també dos àmbits específics per a la implantació de petits tallers o naus, per a facilitar el manteniment o la instal·lació de noves activitats econòmiques en el municipi

Pel que fa al nucli antic format pel recinte emmurallat i els eixamples històrics fora muralles dels segles XVII i XVIII, el POUM preveu la seva preservació, rehabilitació i millora, i estableix la necessitat de tramitar un Pla Especial per tal de posar en valor aquest conjunt històric, establir les condicions especifiques per a les intervencions en l’edificació i el seu entorn, i facilitar la coordinació de les diferents administracions per a les intervencions de recuperació d’aquest centre històric d’alt valor patrimonial.

El Pla preveu al voltant d’aquest nucli històric diversos àmbits d’aparcament, per facilitar l’accés i la potenciació del comerç existent.

El POUM incorpora també un catàleg d’edificacions i béns a protegir. Pel que fa al sòl no urbanitzable, reconeix l’alt valor de l’activitat agrícola en el municipi, estableix la preservació dels horts i recs, i adapta la normativa per a facilitar el manteniment i desenvolupament d’aquesta activitat agrària.

Prem per veure més contingut per a tu