Arriscat, controvertit i genial són alguns dels adjectius amb els quals sovint es presenta Albert Serra (Banyoles, 1975). Les seves pel·lícules s'han projectat en museus com la Tate Modern de Londres, el MoMA de Nova York o el Centre Pompidou de París, i ha participat en la Biennal de Venècia i la Documenta de Kassel. Recentment ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Cultura.

Serra compartirà amb els presents la seva experiència professional com a director compromès amb el vessant artístic del cinema, més enllà dels temes i els tòpics cultivats per la indústria de Hollywood i, en general, de tota la indústria cinematogràfica concebuda exclusivament per a un benefici econòmic.

L'Obra Social "la Caixa" presenta una nova Trobada amb..., el cicle mensual destinat a potenciar la difusió de les darreres tendències artístiques a través de presentacions amb alguns dels joves creadors més destacats del moment. A la Trobada amb... d’aquest mes d’abril el protagonista serà el cineasta Albert Serra. La Trobada es farà aquest dijous 12 d’abril a les 8 del vespre.

Trobades amb… vol oferir un espai proper que permet descobrir com els creadors més destacats del panorama actual van començar la seva trajectòria creativa, com es relacionen amb la seva obra, quines són les seves referències i inquietuds, com és el seu dia a dia ... i, en definitiva, conèixer en primera persona qui hi ha darrere dels projectes creatius més destacables en el camp de la literatura, les arts escèniques, la il·lustració, el disseny gràfic, la música, les arts visuals, el cinema i la fotografia.

La proposta Trobades amb... té el seu origen en els Divendres amb artistes, iniciat a CaixaForum Barcelona el 2012, que donat el seu èxit s'ha estès progressivament als vuit centres CaixaForum que l'Obra Social "la Caixa" té repartits en el territori espanyol.

Al llarg de tot l'any, aquesta iniciativa reuneix artistes i col·lectius perquè presentin els seus treballs i la seva trajectòria artística en un context informal, que permet al públic conèixer en primera persona i de forma propera i interactiva el procés de creació de les seves obres, seus inicis i les vicissituds de la seva carrera.

L'Obra Social "la Caixa" consolida així l'aposta per una línia de programació dirigida al públic jove interessat en conèixer de prop els creadors més destacats en diferents àmbits, com el disseny, la fotografia, el cinema, la il·lustració, el còmic, el videoart, la literatura, la música i les noves tecnologies.

Durant el període d’abril a juny, CaixaForum Girona rebrà els següents artistes:

Trobada amb...

ALBERT SERRA

Albert Serra (Banyoles, 1975), un dels referents dins del cinema d'autor europeu contemporani, compartirà amb els presents la seva experiència professional com a director compromès amb el vessant artístic del cinema, més enllà dels temes i els tòpics cultivats per la indústria de Hollywood i, en general, de tota la indústria cinematogràfica concebuda exclusivament per a un benefici econòmic.Arriscat, controvertit i genial són alguns dels adjectius amb els quals sovint es presenta a Albert Serra. Les seves pel·lícules s'han projectat en museus com la Tate Modern de Londres, el MoMA de Nova York o el Centre Pompidou de París, i ha participat en la Biennal de Venècia i la Documenta de Kassel. Recentment ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Cultura.

→ DIJOUS 12 D’ABRIL A LES 20:00 H

Trobada amb...

AJO

María José Martín de la Hoz (Madrid), més coneguda com Ajo, és cantant del grup de rock experimental Mil Dolores Pequeños, agitadora de l'escena independent madrilenya i, per sobre de tot, micropoetisa. Ha publicat quatre llibres de micropoemes que han estat molt ben rebuts pel públic. Línies i paraules de formes suaus i fons contundents, de vegades alegres i optimistes, altres tristos i nostàlgiques, però sempre amb un marcat to irònic, molt personal

→ DIJOUS 10 DE MAIG A LES 20:00 H.

Trobada amb...

MARIA ARNAL

Maria Arnal (Badalona, 1987) és una de les veus més admirades del panorama recent del nostre país. Membre d'una família de músics, va començar a tocar la guitarra i a compondre cançons amb divuit anys. Des d'aleshores ha publicat tres discos formant duo amb el guitarrista Marcel Bagés, en els quals ha deixat clara la capacitat que té la seva veu de convertir la fragilitat en força i potència.

La cantant parlarà del seu primer disc de llarga durada, 45 cerebros y un corazón, amb què el duo ret tribut a la tradició oral ibèrica, amb referències a poetes com Joan Brossa o Ovidi Montllor. Una obra especial, començant pel títol mateix, sorgit d'una cridanera i metafòrica notícia vinculada a la Guerra Civil.

→ DIJOUS 14 DE JUNY A LES 20:00 h.

HORARIS

Dijous 12 d'abril, a les 20 h

INSCRIPCIÓ 4 €

PROMOCIONS

50 % de dte. clients de CaixaBank